WordPress

Wat is WordPress?

WordPress is een content management systeem, ook wel een CMS genoemd. Hiermee kun je eenvoudig een website onderhouden. Door middel van WYSIWYG (What You See Is What You Get) editors, en drag-and-drop functionaliteiten kunnen wij garanderen dat al onze klanten op een prettige manier hun eigen website bij kunnen houden.

Hierdoor heb je dus geen extra kosten als je even iets aangepast wilt hebben op je website!

Waarom wordpress?

WordPress is een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem. Iedereen kan er redelijk snel mee leren werken. Het zelf beheren van pagina’s, nieuws, portfolio, teksten, afbeeldingen is erg eenvoudig.

  • Google houdt van WordPress! De code van WordPress zit zo goed in elkaar, dat Google deze goed kan doorlezen. Hoe beter de code in elkaar zit, hoe beter dit ook voor jouw positie in Google is. Dit zetten wij door in onze maatwerk themas
  • Duizenden hobbyisten en professionals ontwikkelen voor WordPress. Hierdoor wordt WordPress telkens beter, en zijn er ook gigantisch veel WordPress plugins beschikbaar om je website nóg beter te maken
  • Net als plugins, zijn er ook enorm veel thema’s beschikbaar om je website van een ander uiterlijk te voorzien
  • Content (artikelen en pagina’s) toevoegen was nog nooit zo makkelijk. Typen en publiceren!
  • Je kunt WordPress gebruiken voor elk type site (blog, bedrijfswebsite, community)!
  • WordPress is helemaal gratis! Dat betekend dus dat je ons niet hoefd te betalen voor het gebruik van het CMS zoals dat bij sommige andere webdesign bedrijven is.

Marktaandeel WordPress ten opzichte van andere CMS systemen.

cms-compare

 

Ten opzichte van andere populaire CMS systemen is WordPress verreweg de grootste. 59% van alle websites die op een CMS systeem draaien zijn gebouwd in wordpress!

marketshare-wordpress

Van alle websites in de wereld heeft 69% nog geen CMS. 19% van de websites in de wereld draait op het CMS van WordPress. Dit is veel meer dan bijvoorbeeld Joomla (3%) en Drupal (2%). De overige 8% draait op overige content management systemen. Dit betekent ook dat van de websites die gebruik maken van een content management systeem om content te structuren 59% draait op het content management systeem van WordPress. In absolute cijfers komt dit neer op 72,4 miljoen WordPress blogs en websites.

Wie gebruiken er nog meer wordpress?

use-wordpress